Matky na materských alebo rodičovských dovolenkách to majú v dnešnej dobe veľmi ťažké. Starajú sa o svoje bábätko alebo dieťatko dvadsaťštyri hodín sedem dní v týždni. Proste neustále. No trápi ich veľakrát aj niečo iné ako starostlivosť. Sú to práve financie, ktoré ich trápia najviac. Ak matka nastúpi na materskú dovolenku, jej príjem rapídne klesne. Je to od výšky zárobku, no mnohým ženám sa nepodarí získanie ani len materskej dávky. Buď je to neodpracovanými rokmi alebo tým, že jednoducho nemajú nárok na materskú dávku. V tomto prípade veľmi pomôže to, že ich partner pracuje a zarába peniaze. Lenže, čo ak sa ocitnete bez svojho partnera počas tohto náročného obdobia? Mnoho žien práve partner sklame, pretože si myslí, že ešte jednoducho nedospel.

matka na materskej

Lenže, štát nemyslí na matky, ktoré sa ocitnú bez pomoci partnera. Mnohé prídu o partnera už počas tehotenstva, pretože ich partner nie je pripravený na to, aby sa stal otcom. Na to, aby ste sa stali rodičmi, potrebujete aj odvahu. Niekto na to ešte nedospel alebo proste len sa na to necíti. Avšak takýmto mužom hovorím, že sú zbabelci. Ani veľa žien nie je pripravených na to, že budú matkami. Musia sa nejakým spôsobom o svoje dieťatko postarať. Či chcú alebo nechcú, nikto ich na rodičovstvo nepripraví.

dieťa

Ide o to, že ak nie je partner, na ktorého sa môžu aj finančne obrátiť, majú to veľmi problematické. Máte aj vy počas materskej alebo rodičovskej dovolenky problém s príjmom? Veľakrát vám nestačia financie ani na kúpu plienok alebo sušeného mlieka? Sú to veľmi nákladné položky, ktoré výrazne ovplyvňujú finančný rozpočet domácnosti. Samozrejme, že sa tešíte z nového prírastku do vašej rodiny. No, ak to má vplyv na financie, mali by ste si to premyslieť ešte pred otehotnením. Nehovorím, že by ste nikdy nemali byť matkou alebo otcom, lenže je dôležité počítať s poklesom financií.